A korábbi Forma-1-es világbajnok, Alain Prost szerint Carlos Sainz számára az Audi lenne az ideális választás, mivel úgy véli, hogy a német gyártó igencsak felkészülten fog megérkezni a Forma-1-be.

Carlos Sainz egy korábbi interjúban kijelentette, hogy egyelőre fogalma sincs, hol fogja folytatni a pályafutását 2025-ben, ugyanis bár folytat megbeszéléseket csapatokkal, döntés nem született a jövőjével kapcsolatban.

Nem sok lehetősége van a spanyolnak versenyképes ülést találni magának, ám két opció kiemelkedik a többi közül. Egyfelől ott van a Mercedes, ahol üresen maradt Hamilton ülése, ugyanakkor Damon Hill mégis inkább az Audira szavazna.

„Egy olyan cég, mint az Audi, nem fog félkészen belépni az F1-be, így hatalmas összeget ajánlhatnak Carlosnak, hogy menjen jelenleg még a Sauberhez, ami végül Audi lesz” – érvelt Hill a német gyártó mellett az F1 Nation podcastjában.

A korábban a Forma-1-ben is megfordult, jelenleg az Aston Martint segítő De La Rosa hozzátette, hogy nem az a kérdés, hogy az Audi akarja-e Sainz szolgálatait, hanem inkább az, hogy a spanyol elfogadja-e a felkérést.

„Nagyon sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a Mercedesszel és a Red Bull-lal, így szerintem Carloson múlik, hogy akar-e csatlakozni az Audihoz, vagy inkább vár, hátha megnyílik valami más lehetőség. Alapvetően a buta részében vagyunk a szezonnak áprilisban.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL