hero image

Közel 40 milliárdot érő villát foglaltak le Mazepin családjától!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/12 10:17
A Reuters rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy 105 milliárd eurónyi vagyont foglaltak le Nyikita Mazepin családjától, ami a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz kötődő szankcióknak képzi a részét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az akció egy Szardínia szigetének északi részén található, Rocky Ram néven ismert villát vett célba. Az akció része a szélesebb körű erőfeszítéseknek, amelyek célja a Vlagyimir Putyin elnökhöz kötődő gazdag oroszok megbüntetése a február 24-i ukrajnai orosz inváziót követően.

Mazepin, akit márciusban rúgtak ki az amerikai tulajdonú Haas F1-csapatból - felkerült az EU szankciós listájára apjával, Dmitrijjel együtt, akit az Európai Unió hivatalos lapja Vlagyimir Putyin elnök legközelebbi körének tagjaként jellemzett. Mazepin PR-menedzsere nem adott azonnali kommentárt.

Az elmúlt hetekben az olasz rendőrség több mint 900 millió euró értékű villákat és jachtokat foglalt le olyan gazdag oroszoktól, akik az ukrajnai konfliktus miatt kerültek fel az Európai Unió szankciós listájára.

Az eddig lefoglalt legértékesebb vagyontárgy az Andrej Igorevics Melnicsenko milliárdos tulajdonában lévő, mintegy 530 millió eurót érő szuperjacht, amelyet Trieszt északi kikötőjében foglaltak le.