hero image

Közleményt adott ki Nyikita Mazepin az orosz helyzet kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/02/26 10:18
A Forma-1 világán belül a Haas csapata számára okozhatja a legtöbb fejtörést az orosz-ukrán háború, ugyanis a névadó szponzoruk orosz, amelyet a szintén orosz versenyzőjük, Nyikita Mazepin hozott a csapathoz. Most reagált a helyzetre a 22 éves versenyző.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az orosz-ukrán háborúból a sport világa sem marad ki: nemrégiben arról lehetett olvasni, hogy a Schalke 04 focicsapat megszakítja a kapcsolatát az orosz állami tulajdonban lévő céggel, a Gazprommal, a Haas pedig csütörtök este eltávolította a Dmitrij Mazepin által tulajdonolt névadó szponzor, az Uralkali matricáit és logóit az autójukról, a motorhome-jukról és a közösségi felületeikről is.

Ez ahhoz vezethet, hogy a Haasnak egy új szponzortól vagy a tulajdonos Gene Haastól kell pénzt szereznie, ez pedig a feltételezések szerint lehetséges, hogy Nyikita Mazepin ülésébe kerül – a sajtóban eddig Antonio Giovinazzi és Pietro Fittipaldi nevét dobták be esetleges helyettesként.

TOVÁBBI HÍREINK

A Mercedes a második tesztnapról: „Nehéz reggelünk volt Lewisszal…”

A helyzetre pedig az érintett, Nyikita Mazepin egy közleményben reagált, ahol kiemelte, arra fókuszál, amire hatással lehet, és köszöni az emberek támogatását ezekben a nehéz időkben. A poszt így szól:

„A szurkolóimnak és a követőimnek – ez egy nagyon nehéz időszak, és nincs sok kontrollom afelett, hogy mit mondanak és mit tettek. Én úgy döntöttem, arra fókuszálok, amire hatásom van, ez pedig a kemény munka és a csapat érdekeinek előtérbe helyezése.”

„A szívem legmélyéről mondom azt, hogy köszönöm a megértéseteket és a támogatásotokat” – áll az orosz versenyző Twitter-bejegyzésében.

Mazepin 2019-ben mutatkozott be a Forma-1 előszobájának számító sorozatban, a Forma-2-ben, ahol első évében 11 pontot szerezve 18. lett összetettben. 2020-ra is maradt a sorozatban, ekkor már az ötödik helyen tudott végezni két futamgyőzelemmel, 2021-re pedig ülést szerzett az F1-ben.

A száguldó cirkuszban sem indult zökkenőmentesen a pályafutása, még bemutatkozása előtt botrányba keveredett, a versenyképesnek nem mondható Haasban pedig pont nélkül zárta első F1-es szezonját.

Az idei évtől jóval többet vár a Haas, immáron kérdéses, hogy marad-e Nyikita Mazepin Mick Schumacher csapattársa. Az orosz pilóta péntek délelőtt még vezethette a Haast a barcelonai teszteken, de már az ő sisakján sem szerepelt az Uralkali felirat.