hero image

Krack: „A Red Bull vizsgálata semmire sem fog vezetni”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/06/03 10:18
Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack úgy véli, hogy a Red Bull vizsgálata az AMR22-es másolási ügye kapcsán zsákutcába fut majd, mivel elmondása szerint nem történt semmilyen szabálysértés.

Mióta Krack lett az Aston új csapatvezetője, egyáltalán nincs egyszerű dolga. Az istálló ugyanis közel sem úgy teljesít, ahogyan az elvárható lenne tőlük, és ennek orvoslása érdekében Barcelonában bemutatták a B-autót.

Az viszont egyből mindenkinek szemet szúrt, hogy ez a változat mennyire hasonlít a Red Bull masinájára, főleg az oldaldobozok és a motorborítás kialakítása terén. Ezért az FIA még vizsgálatot is indított, de végül megállapította, hogy minden rendben van az Aston Martin új dizájnjával.

Valójában pedig ez nem is olyan új, hiszen a csapat állítása szerint már tavaly ősz óta dolgoztak ezen a verzión, csak eredetileg az év elején bemutatott autókoncepciót tartották jobbnak, de aztán rájöttek, hogy mégis mellélőttek vele, így ezért vetették be a B-verziót.

A Red Bullnak ettől függetlenül viszont továbbra is gyanús, hogy riválisa éppen azok után állt elő egy övékével szinte megegyező koncepcióval, hogy a tavalyi év folyamán több szakemberük és mérnökük is átment az Aston Martinhoz. Christian Horner kifejtette, belső vizsgálatokat is fognak végezni, hogy nem történt-e illegális adatlopás.

Krack viszont úgy véli, semmi sem fog származni az említett vizsgálatokból, és saját elmondása szerint az ügynek már vége. „Őszintén szólva már nem számítok semmire. Mi csak magunkra fogunk figyelni” – mondta a Reutersnek Monacóban.

„A vizsgálataik nem fognak vezetni sehová, és szerintem amúgy is a bajnokságra kell majd fókuszálniuk. Nincs miért aggódnunk, mert nem tettünk semmi rosszat.” A silverstone-i gárdánál most egyértelműen az új autó kiismerésén van a hangsúly, és bíznak abban, hogy a szezonjuk még megfordítható.

„Még az év harmada sem ment le. Matematikailag még lehetünk világbajnokok is. Nem adjuk fel. Az évet még koránt sem szabad leírni. Remek embereink vannak, az első lépést pedig már megtettük a koncepcióváltással, és ez is mutatja, hogy milyen jól tudunk reagálni és elemezni. Meglepődnék, ha ott fejeznénk be az évet, ahol most vagyunk.”