Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack elmondta, hogy Fernando Alonso szerződtetése egyértelmű jele annak, hogy az istállójuk azért van a Forma–1-ben, hogy nyerjen.

Az Aston Martin elég kemény 18 hónapot élt meg, mióta „visszatért” az F1-be. Már a tavalyi évben is csak a hetedik helyet tudták megszerezni a konstruktőri bajnokságban, idén pedig egyelőre kilencedikek, és az AMR22-es nem az elvártak szerint működik.

Ettől függetlenül a múlt hét egyik legnagyobb híre az volt, hogy sikerült megszerezniük a kétszeres világbajnok Alonsót az Alpine-tól a visszavonuló Sebastian Vettel helyére, ráadásul egy többéves szerződés keretében.

Krack úgy véli, hogy Alonso jelenléte még keményebb munkára sarkallja majd az egész csapatot, és így képesek lesznek elérni a hosszú távú céljaikat, vagyis harcolni a futamgyőzelmekért és a bajnoki címekért.

„Megvan benne a gyilkos ösztön. Mindegy, mi történik, tudod, hogy Fernando mindent belead. Mindig 100 százalékon nyomja, mindig kihozza a maximumot az autóból és a csapatból is. A versenyzői képességei kivételesek – a magabiztosság, az ösztönösség és az intelligencia remek kombinációja.”

„Fernando leigazolása egyértelmű kinyilatkoztatása annak, hogy mit akarunk elérni az Aston Martinnál. Nem csak azért vagyunk a rajtrácson, hogy feltöltsük a mezőnyt. Mi nyerni vagyunk itt.”

Ezt pedig számtalan beruházással szeretnék elérni, hiszen mióta Lawrence Stroll átvette a Force Indiát még 2018 közepén, több komoly lépést is tett annak érdekében, hogy a csapat felvehesse a versenyt a legnagyobbakkal.

Nagynevű szakembereket igazolt a Red Bulltól és a Mercedestől is, miközben már készül a vadonatúj gyárépület, szimulátor és szélcsatorna is. Krack szerint ezek is kulcsfontosságúak voltak abban, hogy meg tudták szerezni Alonsót.

„Úton vagyunk az élmezőnybe, és Fernando döntése, hogy csatlakozni szeretne ehhez az úthoz, jól mutatja, hogy megfelelő munkát végzünk. Sokat fog követelni tőlünk, de ez várható is egy többszörös világbajnoktól. Fernando egy vezető erő lesz, miközben törünk felfelé, és ahogy mindenki a csapatban, úgy én is várom már a közös munkát.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL