hero image

Kravitz: a világon mindenki tudja, hogy Perez második számú pilóta, csak ő nem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/24 10:19
A Sky Sports riportere értetlenül áll Sergio Perez barcelonai kifakadása előtt, miután a Red Bull rászólt rádión, hogy el kell engednie Max Verstappent, hiszen eléggé világos, hogy mi a mexikói szerepe a csapatban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc kiesését követően Sergio Perez vette át a vezetést a Spanyol Nagydíjon, miközben Max Verstappen egy hibát vétve George Russell mögé ragadt és nem is tudta a pályán megelőzni a Mercedes versenyzőjét.

A regnáló világbajnok ekkor váltott három kiállásos gumistratégiára, ami be is jött a Red Bullnak, a bokszban átugrották Russellt és a holland üldözőbe vehette csapattársát. Ekkor szóltak rá Perez fülére, hogy az eltérő stratégia miatt engedje el Verstappent maga mellett.

A mexikói igazságtalannak nevezte a csapat döntését, de elfogadta, a leintés után pedig úgy fogalmazott a rádión, hogy örül a csapat sikerének, de az esetet még meg kell beszélniük.

A Sky Sportsnál dolgozó Ted Kravitz értetlenül áll Perez reakciója előtt, hiszen pontosan tudhatná, mi a szerepe a Red Bullon belül, bár némileg igazat adott a mexikóinak.

„Amikor Max üldözte Russellt, Checót nem engedték el mellette, pedig később bebizonyította, hogy gyorsabban át tudta volna rágni magát George-on. Nem lehet boldog persze, hogy lényegében nyíltan második számú versenyzőként kezelték, de ez a való világ, nem igaz?“

„Checónak szembe kell néznie a tényekkel, ha nem veszi észre, mi a szerepe a csapatban, akkor valószínűleg ő az utolsó ember a világon, akinek ez nem tűnik fel. Mindenki tudja, és most is bebizonyosodott, hogy egyértelmű csapatsorrend van a Red Bullnál és ebben a rangsorban az egyes számú versenyző áll elől“ - fogalmazott Kravitz.

Sergio Pereznek egyelőre nincs szerződése a következő idényre, de a hírek szerint közel áll egy esetleges hosszabbításhoz. A kérdés már csak az, ő is nyitott-e az együttműködésre, ha nem szállhat harcba Verstappennel a győzelmekért.