hero image

Kritikus fontosságú szintre juthat el Spanyolországban a Red Bull

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/13 10:20
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta, hogy az istálló a fejlesztéseinek következtében elérheti a minimumtömeget, ami nagy lépés lenne a Milton Keynes-ieknek.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az utóbbi két verseny egyértelmű nyertese a Red Bull csapata és Max Verstappen, mivel Imolában és Miamiban is győzni tudtak, így nagyon közel kerültek a pontversenyben a náluk jobban kezdő Ferrarihoz.

Ráadásul pillanatnyilag úgy tűnik, jobb a versenytempója az osztrák istállónak, emellett pedig további pozitív hír érkezett a Red Bull háza tájáról a tanácsadó Helmut Marko révén.

„A Ferrari mellett mi is új alkatrészekkel készülünk a Spanyol Nagydíjra, és végre el fogjuk érni az optimális súlyt. Eddig kicsivel a 798 kg-os minimumtömeg felett voltunk” – mondta Marko a német F1-Insider.com-nak.

Az általában jól értesült holland Telegraaf szerint ez további 3-5 kg-os csökkentést jelent, ami körülbelül szűk egy tizedmásodperces javulást jelenthet körönként, ami kritikus fontosságú lehet a vörösök elleni harcukban.

Eközben a Motorsport.com olasz kiadása az érem másik oldaláról ír: a portál szerint a Red Bull már a fejlesztésekre szánt összeg 75 százalékát felhasználta, ilyen szempontból pedig sokkal jobb helyzetben van a Ferrari.