hero image

Kulcstényező volt Verstappen győzelmében, mégsem lehet róla sokat hallani

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Motorsport.hu
2022/03/29 10:20
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen az utolsó körökben gyűrte maga mögé Charles Leclerc-t, ebben pedig kulcsszerepe volt a VSC-s fázisnak, amelyből a holland jött ki sokkal jobban.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A szezon második versenyén, a Szaúd-arábiai Nagydíjon sokáig úgy tűnt, hogy ha nem is, simán, de Charles Leclerc ismét győzedelmeskedik, ugyanis hiába volt jobb a Red Bull egyenesbeli tempója, Max Verstappen nem tudott 1 másodpercen belülre kerülni monacói riválisához képest, így támadni sem tudta őt.

Aztán jött a VSC-s fázis Daniel Ricciardo megállása miatt, ami előtt Leclerc előnye 1,6 másodperc volt Verstappen előtt, ami az újraindításra 1 másodpercesre csökkent, ezt követően pedig már élni tudott a lehetőségével a holland.

FormulaPassion pedig az F1TV felvételeinek a segítségével kiszúrta, mi volt az oka a különbség csökkenésének: Leclerc szempontjából rosszkor, az egyenes közepén jött az újraindítás.

 Leclerc kormánykijelzőjén látható volt, hogy +0,65 másodpercet mutatott a delta, az egyenesben pedig vigyáznia kellett arra, hogy ne ugorjon mínuszba a deltaidő – hiszen ez büntetéssel járt volna.

Verstappen eközben sikeresen közel tudott maradni a deltához, így a kettejük közötti távolság egészen pontosan 1,621 mp-ről 1,047 mp-re zsugorodott a VSC utánra, így pedig sokkal könnyebb dolga volt DRS-távolságon belülre kerülnie a regnáló világbajnoknak.