hero image

Különdíjat kap a motorsport és a jó ügyek bajnoka, Michael Schumacher

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/06/23 10:21
Michael Schumacher családja idén megkapja a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány legmagasabb kitüntetését.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Az egykori Forma-1-es pilóta a „Staatspreis"-t elismerést kapja. Ezt a kitüntetést olyan személyeknek ítélik oda, akik rendkívüli teljesítményt nyújtottak. A Ferrari legendája sajnos nem tudja személyesen átvenni az elismerést, ugyanakkor egykori csapatfőnöke is beszédet mond az eseményen.

A hétszeres Forma-1-es bajnok, aki 2013-as súlyos síbalesete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, a helyi miniszterelnök, Hendrik Wüst elmondása alapján azért kapja ezt a díjat, mert többször nyert világbajnoki címeket a motorsport csúcsán, de a jótékonykodás iránti elkötelezettségével is kiérdemelte.

„Sportolóként és a jó ügyek bajnokaként végzett munkája messze túlragyog Észak-Rajna-Vesztfália határain. Michael a mai napig a sporttörténelem egyik legkiemelkedőbb személyisége" - jellemzik a németet.

Jean Todt, aki 1996-ban a Ferrarihoz hozta Schumachert, és akivel öt versenyzői és hat konstruktőri bajnoki címet nyert, július 20-án Kölnben, a különleges pillanatban mond majd néhány méltató szót. Schumacher nevében felesége, Corinna és két gyermekük, az F1-es pilóta Mick Schumacher és lányuk, Gina veszi át a díjat.