hero image

Különleges meetingre készül a Motorsport Világtanács – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/01/31 10:22
A RacingNews365 információi szerint február 3-ra különleges meetinget hívott össze az FIA, ahol a Forma-1 jelenlegi problémáiról fog tárgyalni a Motorsport Világtanács – a főbb témák közé tartozik a sprintek kérdése, valamint Michael Masi pozíciója is.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Egyelőre meglepően sok nyitott kérdés maradt a Forma-1 2022-es szezonja előtt, erre reagálván pedig a RacingNews365 szerint az FIA különleges meetinget hívott össze, amelyben a Forma-1 problémáiról fog tárgyalni a Motorsport Világtanács.

A szóban forgó témák közé tartozik a sprintkvalifikációk kérdése, ugyanis a csapatok még nem egyeztek meg a pontos részletekről, a McLaren vezérigazgatója azt mondta, egyes csapatok sokkal több pénzt szeretnének kapni a sprintek után, így az sem kizárt, hogy egy sprint sem lesz 2022-ben.

Továbbá témát szolgáltat a szabadedzések hossza is, mivel még nem dőlt el, hogy 60 vagy 90 percesek lesznek az edzések, ahogy az sem, hogy mi lesz az Abu-Dzabi szezonzáró óta össztűz alatt lévő versenyigazgató, Michael Masi sorsa.

A beszámoló szerint a Motorsport Világtanács meetingjét február 3-ra ütemezték, kíváncsian várjuk a további híreket ezzel kapcsolatosan, ugyanis fontos döntések születhetnek a meetingen, amelyen már Mohammed ben Szulajem tölti be az FIA elnöki pozícióját.