hero image

Küszöbön van Fernando Alonso hosszabbítása az Alpine-nál!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/15 10:22
Úgy tűnik, hogy Fernando Alonso jövője hamarosan eldőlhet, ugyanis az Alpine pilótája a hírek szerint az elmúlt időszak pletykái ellenére meghosszabbíthatja szerződését a francia csapatnál.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Fernando Alonso szerződése a szezon végén lejár az Alpine csapatánál és noha voltak olyan pletykák, melyek szerint a kétszeres spanyol világbajnok elhagyhatja a francia istállót, egyre biztosabb a maradása. A legfrissebb hírek szerint Alonso hamarosan aláírhatja új szerződését, mely majd 2023, tehát a következő szezon végéig köti majd az Alpine csapatához.

A Motorsport.com olasz kiadása számolt be az állítólagos hosszabbítás híréről, miután Alonso az idei szezon során már többször jelezte, hogy nem kívánja befejezni aktív pályafutását, bár tudja, hogy a világbajnoki cím jelenleg lehetetlen lenne az Alpine autójával.

Alonso számára ez nem egy túl sikeres szezon. Nyolc nagydíjon eddig 16 pontot sikerült szereznie, legjobb helyezését az elmúlt két hétvégén, Monacóban és Azerbajdzsánban érte el. Csapattársa, Esteban Ocon eközben 31 ponttal áll, de ezt az előnyét elsősorban a kevesebb balszerencsének köszönheti.

Az, hogy Alonso meghosszabbítja szerződését, Oscar Piastrira is hatással van. A jelenlegi Forma-2-es bajnok a francia csapat juniorprogramjához tartozik, de úgy tűnik, hogy az ausztrálnak a következő szezonban még nem lesz helye, hiszen Ocon 2024-ig fix üléssel bír. Az Alpine azonban talált megoldást Piastri számára. Ő vélhetően két évig a Williams csapatnál versenyezhet.