A korábbi utóversenyző élvezettel nézte honfitársa és a brit kőkemény csatáját a Spanyol Nagydíjon, amihez persze kellett Verstappen rakoncátlankodó DRS-e is.

Max Verstappen zsinórban harmadik, összességében pedig negyedik futamgyőzelmét szerezte meg Barcelonában az idei szezonban, azonban nem alakult számára zökkenőmentesen a futam, hiszen több problémával is szembe kellett néznie. 

A futam elején a holland tőle szokatlan hibát vétve visszaesett a negyedik helyre és mivel a DRS-e nem működött rendesen, be is ragadt George Russell mögé. A Mercedes pilótája viszont elképesztően szívósan védekezett ellene, így a pályán nem is sikerült megelőznie.

Ezt követően döntött úgy a Red Bull, hogy stratégiát váltanak és három kiállással oldják meg Verstappen futamát, ami végül jó döntésnek bizonyult, hiszen a regnáló világbajnok át tudta ugrani Russellt, majd Sergio Pereztől is megörökölte az első helyet, amit már nem is adott át.

Jan Lammers, korábbi versenyző az NPO Forma-1-es podcastjében mind Russellt, mind Verstappent dicsérte, miután fantasztikus csatát mutattak be a katalán aszfaltcsíkon.

"Szemkápráztató harc volt Max és George között, ilyet még nem is láttunk. Talán a gokartpályán csináltak ilyet utoljára, csodálatos volt látni és azt gondoltam, mesterkurzust tartanak arról, hogyan kell egymással bánni úgy, hogy közben keményen versenyzel" - vélekedett Lammers.

A Red Bull azóta megerősítette, Verstappen DRS-problémáját az okozta, hogy a hátsó szárnyon szerettek volna súlyt spórolni, ez azonban megbízhatatlanná tette az alkatrészt, amivel már a kvalifikáció során is küzdöttek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL