A McLaren versenyzője öt másodperces büntetést kapott, amiért "túl lassan" vezetett, miközben a biztonsági autó a pályán volt.

"Sportszerűtlen magatartás" - így jellemezte az FIA Lando Norris lassú vezetését a biztonsági autós időszakban a Kanadai Nagydíjon, amiért öt másodperces büntetéssel sújtották, így a futam végén pontokat veszített.

A versenyző nem érti a döntést, és nagyon keményen beszólt az FIA-nak.

"A csapat nem szólt nekem, így fogalmam sincs, miért büntettek meg ," - nyilatkozta a brit a Motorsportnak.com-nak.

"Csak azt mondták, hogy menjek a boxba körülbelül három másodperccel a boxutcába érkezés előtt. Abban a pillanatban már ott voltam, szóval számomra ennek semmi értelme" - folytatta a McLaren versenyzője.

"Sokszor előfordul, hogy lassan mész a VSC alatt is. Szóval ha ma eltiltanak, akkor az elmúlt három évre visszamenőleg is el kellene tiltaniuk, és ugyanezt kellene tenniük a többiekkel is. Nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem volna", mondta.

Norris így a tizenharmadik helyen végzett, Pierre Gasly Alpine-ja mögött, ám ennek ellenére nagyon elégedetten távozott a nagydíjról:

"Azt mondanám, hogy saját szemszögből nézve ez volt az év eddigi legjobb versenye...".

"Elvesztettem egy pozíciót, de visszaszereztem. Minden előzésem a hajtűkanyarban történt, nagyon magabiztos voltam a féktávok alatt. A tempó jó volt, nem mondanám, hogy fantasztikus, de ahhoz elég volt, hogy feltartsam az Alfa Romeót és az Alpine-t, és legalább versenyezhessek velük" - összegzett a mclarenes.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL