Egy remek összefoglaló videót láthattok a 2023-as Belga Nagydíj első szabadedzéséről, ami finoman szólva sem volt egyszerű.

A bajnokság gyakorlatilag már a szezon elején eldőlt, akkora a Red Bull és Max Verstappen fölénye. Ugyanakkor számos futam bizonyította, hogy nemcsak akkor jó egy futam, ha nagy a harc a győzelemért.

Furcsa ezt írni, de valóban így van, és szerencsére a többi helyért komoly a csata, főleg most, hogy a McLaren visszatért. Egyik pillanatról a másikra értek oda a legjobb helyekre, és ez a Magyar Nagydíjon sem volt másképp.

A Belga Nagydíj ezen a hétvégén kerül megrendezésre, és többek között már az FP1-en is túl vagyunk, amit vizes körülmények között rendezték meg Spa-ban, ahol még szárazon is élvezetes hajtani.

Végül Sainz volt a leggyorsabb a Ferrarival a köztes gumikon, közel 0,6 másodpercet adván Piastrinak. A harmadik helyen Norris a másik McLarennel már 1,2 másodpercre volt, addig Pérez több mint 5-re.

Norris és Pérez közé negyediknek Leclerc ékelődött be, a mexikóihoz hasonlóan esőgumikon. Őket követte Albon, Cunoda, Magnussen és végül Hülkenberg. A TOP-10-ből még Albon volt az, aki köztes gumikon futotta a legjobb körét. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL