Max Verstappen a harmadik szabadedzésen már odatette magát a Japán Nagydíjon, aminek meg is lett az eredménye.

Az FP3 is hozott pár érdekes jelenetet a Japán Nagydíjon, és ez már az a szabadedzés volt, amikor a csapatok nemigazán tartalékoltak. Abszolúte az időmérőre hangoltak, így annak rendje és módja szerint a Red Bull feljebb kapcsolt, ami nem sok jót vetít előre a többiek számára, mint azt láthatjuk is.

Verstappen meggyőző fölénnyel hozta az FP3-at, majdnem 0,3 másodpercet adott Péreznek ugyanabban az autóban ülve, ami jelentős különbség. Ugyan a két Mercedes ott van a 3. és a 4. helyen, ez a 0,3 és 0,4 másodperc feletti hátrány beszédes, de legalább meg tudták előzni a Ferrarikat.

Russell volt a gyorsabb, aki egyre többször nyújt jobb teljesítményt Hamiltonnál, míg mögöttük Alonso vetődött be az Aston Martinnnal. Ehhez képest Stroll egy 18. helyet hozott össze, így csak két autót tudott megelőzni. A Ferrarik pedig visszafogottak voltak, Sainz a 7., Lelcerc a 10. helyen zárt, ami nem tűnik túl valósnak.

A legjobb 10-ben még Norris, Piastri és a helyi hős Cunoda voltak ott. A japán pilóta ezúttal is verte a csapattársát, Ricciardót, akinek lehetséges, ez lesz az utolsó éve az F1-ben, mert Cunoda egyértelműen jobb nála. Ha kíváncsiak vagytok az FP3 leglátványosabb jeleneteire, akkor csak kattintsatok erre a linkre.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL