Sokat nem kellett várnunk az első komolyabb balesetre, ami a Williams nevéhez fűződött, és ezzel Logan Sargeant megint kellemetlen helyzetbe hozta magát.

Logan Sargeant nagy lehetőséget kapott azzal, hogy bemutatkozhatott az F1-ben. A 23 éves amerikai tehetség neve mellett azonban még mindig csak egyetlen egy pontszerzés áll. A Williams pilótája épp hazai pályán, az USA-ban szerzett pontot tavaly két kiesést követően.

Sokan azt gondolták, hogy a gyengébb teljesítménye miatt elveszíti az ülését, de a vezetőség úgy döntött, ad neki még egy esélyt. Egy 20. és egy 14. hellyel nyitott, addig Ausztráliában nem állhatott rajthoz, miután a csapattársa, Alex Albon kapta meg az autóját, amiből kisebb botrány lett.

Albon gépe annyira összetört, hogy azt nem tudták volna a helyszínen megjavítani, emiatt volt szükség a drasztikus döntésre. Nem sokkal később Japánban pedig az amerikai törte össze a Williamst, és nem kicsit. A videóban látni lehet, ahogyan elveszíti az uralmát a gép felett, majd nagyobb sebességgel nekicsapódik a falnak.

Ez még az FP1 ideje alatt történt, szerencsére Sargeant nem szenvedett súlyos sérüléseket, ugyanakkor a Williams megint nagyon nehéz helyzetben találta magát, és kérdéses, mi lesz a folytatásban. Az anyagi kár jelentős, ránézésre is több százezer euróra rúghat az összeg, de milliós is lehet.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL