hero image

Lauda szerint Leclerc bajban van, de Verstappennek is vannak gondjai

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/17 06:19
Mathias Lauda szerint Charles Leclercnek össze kell szednie a Ferrarit ahhoz, hogy ne maradjon le annyira a bajnokságban, hogy a naptár hátralévő részébe ne tudjanak fordítani a kockán.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc bajnoki esélyei veszélyben vannak, ugyanis elkezdett leszakadni a Red Bull párosától. A monacói már a harmadik helyen áll Sergio Perez és Max Verstappen mögött. Az F1-szakértő Mathias Lauda úgy véli, hogy Leclerc kettős szerepet kapott a csapatánál, Verstappen pedig az egykörös tempóval szenved.

Laudát lenyűgözte a Ferrari télen talált tempója. Ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a csapatnál már elérhették a határt, és a motor már nem megbízható ezen a szinten. Az osztrák ServusTV-ben az egykori DTM-pilóta az Azerbajdzsáni Nagydíjról beszélt: „Ezúttal a Ferrari taktikailag jobb volt, mint a Red Bull".

„Leclercnek mindent bele kell adnia, jól működő csomagja van, és futamokat nyerhet vele. Remélhetőleg a csapat segíteni tud neki, és elvégzi a házi feladatát." Eközben a Ferrarinál uralkodó szörnyű helyzet miatt Verstappen kevésbé érzi a nyomást, bár úgy tűnik, Perez egyre inkább fokozza azt.

„Megkönnyíti a helyzetet a Red Bullnál, hogy Max most jóval előrébb van. De Pereznek volt egy jó futama Baku előtt. Nagyon gyors egy körön keresztül. Szerintem Max nem szereti az alulkormányzottságot az autójában. A versenyen ezt ki tudja egyenesíteni, de egy körön keresztül nehéz lesz, így tehát ezen a téren előnyben van Perez" - mondta Lauda.