hero image
DPPI

"Lawrence Strollnak ki kell tennie a fiát és szerződtetnie kell Gaslyt"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/06/14 12:11
A volt Forma-1-es pilóta, Johnny Herbert szerint a francia versenyzőnek le kellene lépnie az AlphaTauritól és a legjobb választás az Aston Martin lenne számára.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Gasly minden bizonnyal az egyik kulcsszereplője lesz a következő szezont megelőző pilótakeringőnek. A franciát 2023-ig köti szerződés az AlphaTaurihoz, de az Sergio Perez szerződéshosszabbításával biztossá vált, hogy 2024-től sem lesz helye az "első csapatnál".

Gasly még nem döntött a jövőjéről, de Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója biztos benne, hogy a Gasly-Cunoda párossal vághat neki az AlphaTauri a követkető kéz idénynek is.

A pilóta lehetőségei korlátozottak, hiszen a Milton Keynes-i alakulat mellett a Ferrarinál, a Mercedesnél és a McLarennél is be vannak betonozva a pilótapárosok - legalábbis a szerződések szerint -, s bár az Alpine-nál Fernando Alonsónak egyelőre nincs kontraktusa a következő idényre, a franciáknál sem nagyon kaphat ülést.

Ezzel az is világossá válik, hogy olyan csapathoz semmiképpen sem tud szerződni, amely előrelépést jelentene számára, hacsak Lewis Hamilton nem dönt a visszavonulás mellett, vagy Daniel Ricciardóval nem válnak el a McLaren útjai.

Ennek ellenére Johnny Herbert úgy gondolja, Gaslynak mindenképpen távoznia kell a Red Bull-családtól és a leglogikusabb lépés az Aston Martin lenne számára.

„Szerintem egyenesen hozzájuk kellene mennie és már most érdeklődni, hogy mik a hosszú távú terveik és aztán azt mondani, hogy készen áll a kihívásra, hajlandó beszállni“ - vélekedik Herbert, aki azonban nem Sebastian Vettel helyére ültetné a franciát.

„Lawrence Strollnak ki kell mondania: fiam kaptál egy esélyt, de nem éltél vele, azt kell tennem, ami a csapat számára a legjobb“ - fogalmazott a brit, bár elég nehezen elképzelhető, hogy az Aston Martin megváljon a valóban gyengén teljesítő kanadaitól.

Sebastan Vettel jövője viszont továbbra is a levegőben lóg és a négyszeres világbajnok még nem döntött arról, folytatja-e egyáltalán pályafutását a 2023-as szezontól. A lehetőségei persze neki is korlátozottak, de a silverstone-i alakulat feljavulása a német kedélyállapotán is javíthat.