hero image

Leclerc a jövőben szívesen segítené a fiatal gokartos tehetségeket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/09 18:14
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elmondta, hogy szeretne lehetőséget adni olyan fiatal gokartversenyzőknek, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak fellépni magasabb kategóriákba.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A monacói versenyző már hatodik Forma–1-es szezonjára készül, amely az ötödik lesz a Ferrari színeiben. Leclerc rendkívül sikeres juniorpályafutást tudhat maga mögött, hiszen lényegében mindent megnyert, ahol rajthoz állt.

Mint ahogyan minden autóversenyző, úgy ő is gokartozással kezdte meg útját, és 2011-ben például nyerni tudott az FIA KF3-as junior világkupáján, 2013-ban pedig második lett a KZ világbajnokságban egy bizonyos Max Verstappen mögött.

Az utánpótlás pedig a motorsportban is rendkívül fontos, mivel azonban egy nagyon drága sportágról van szó, ezért sokaknak nem adatik meg a lehetőség, hogy beteljesítsék álmaikat, és egy bizonyos szint után kénytelenek felhagyni vele.

Leclerc pedig nemrég arról beszélt, hogy ezen a téren szívesen nyújtana támogatást az ígéretes fiataloknak. „Szeretnék segítséget nyújtani azoknak a tehetségeknek, akiknek nincs lehetőségük, hogy kitörjenek és valóra váltsák álmaikat” – mondta a Gazzettának a ferraris.

„Egy ilyen projekthez azonban idő kell, ezért ezt csak a jövőben látom megvalósíthatónak.” A mostani mezőnyben egyébként nem ő lenne az első, aki valamilyen módon segítséget nyújtana a gokartosoknak, hiszen Lando Norrisnak már saját csapata is van, miközben Fernando Alonso is évek óta próbálja egyengetni a fiatalok útját gokartos iskoláján keresztül.