hero image

Leclerc a Mercedesnél? – a monacói reagált a találgatásokra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/11/25 19:30
Charles Leclerc nagy álma vált valóra 2019-ben, amikor csatlakozhatott a Ferrari alakulatához. Bár elsősorban a vörösökkel szeretne révbe érni, mégsem lehet teljesen kizárni, hogy a jövőben csapatot váltson, ha esetleg nem jönnek a remélt sikerek.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A jelenlegi állás szerint a Mercedesnél lesz egy üresedés a 2024-es szezonra, mivel Lewis Hamilton szerződése a következő idény végeztével lejár. A hétszeres bajnok azonban többször is elmondta már, hogy folytatni akarja pályafutását, a 2022-es gondok pedig csak még inkább megerősítették őt ebben.

Egyelőre azonban még semmit sem írtak alá a felek, így addig nem is lehet hivatalosnak nevezni. Leclerc szerződése a Ferrarinál eközben 2024 végéig szól. Hiába szerzett viszont már néhány futamgyőzelmet és sok pole pozíciót az olaszokkal, a bajnokságért továbbra sem küzdhetett teljes erővel.

Idén ugyan egy ideig úgy tűnt, ez lehet az az év, amikor a Ferrari ismét visszatalál a győztesek útjára, a második félévben mégis elveszítették a fonalat, és a sok hibának köszönhetően végül már idejekorán le kellett mondaniuk a bajnoki címről.

Ez pedig, legyen Leclerc bármennyire is hűséges a Ferrarihoz, biztosan zavarja őt, még ha ő magam is követett el hibákat a mostani idényben. A francia L’Equipe-pel nemrég készített interjúban a monacói megjegyezte, hogy az „álma” továbbra is az, hogy a Ferrarival érjen fel a csúcsra.

Ettől függetlenül viszont mégsem zárta ki, hogy idővel egy másik csapathoz, mondjuk a Mercedeshez igazoljon. „2024 még mindig messze van, és addig még van időm a Ferrarinál. Mindig is ez a csapat volt az álmom.”

„A célom most az, hogy a Ferrarival győzzek. Aztán majd meglátjuk. Nagyon boldog vagyok náluk, és velük akarok sikereket elérni.

Ezek alapján tehát nem tűnik úgy, hogy Leclerc váltani szeretne, de ha a következő években sem jönnek a komolyabb győzelmek, akkor minden bizonnyal el fog gondolkozni rajta.