hero image
Charles Leclerc / X

Leclerc a pályafutása egyik legemlékezetesebb pillanatát idézte fel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/08 20:29
Charles Leclerc számára egy beteljesült álom, hogy a Ferrarinak versenyezhet. A fiatal monacói pilóta gyerekkora óta az F1-be vágyott, ám mindez nem valósulhatott volna meg édesapja segítsége nélkül, aki végig támogatta a törekvéseiben.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Leclerc ma már a Forma-1 egyik legnagyobb tehetsége, akitől joggal várják Maranellóban, hogy a világbajnoki címig vezesse a Ferrarit. A monacói számos remek pillanattal megörvendeztette a rajongóit, hiszen szép manővereket mutatott be és kivételes győzelmeket szerzett.

A sok szép emlék közül nem könnyű kiválasztani, hogy melyik a legkiemelkedőbb, azonban Leclerc érzelmes pillanatnak nevezi, amikor először öltötte magára a Ferrari overallját, miután felvételt nyert a Ferrari Driver Academy-be.

„Nagy érzelmi töltetet adott, mert gyerekkori álmom volt, hogy bekerüljek az F1-be, és versenyezhessek az ágaskodó lóért, még akkor is, ha abban a pillanatban még nem voltam hivatalos Ferrari-pilóta” – árulta el Leclerc a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

„Ez fontos lépés volt a karrieremben. Apámra is gondoltam, mert ő is osztozott velem ebben az álomban” – tette hozzá a monacói, akinek az édesapja 2017-ben halt meg hosszú betegség után. Leclerc akkor még csak 19 éves volt, majd négy nappal a fájdalmas történés után megnyerte a Forma-2 fő futamát Bakuban.

Leclerc azonban nemcsak az édesapja miatt érzett komoly veszteséget, hiszen barátja, Jules Bianchi két évvel édesapja halála előtt szenvedett tragikus balesetet. Ez a két személy a mai napig meghatározó szerepet tölt be az életében, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a monacói a Francia Nagydíjon a sisakja festésével is nekik fejezte ki a tiszteletét.