hero image

Leclerc: A Red Bullnál a csapatutasítással hamar egyértelművé tették a szándékokat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/27 06:35
Charles Leclerc úgy véli, hogy a Red Bull Spanyolországban alkalmazott csapatutasítása egyértelmű jele annak, hogy milyen prioritásaik vannak az idei bajnokságban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sergio Perez Max Verstappenhez képest csupán 19 pontos lemaradással érkezett meg a szezon hatodik viadalára. Az istálló által alkalmazott megközelítés viszont máris kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a két pilóta valóban egyenlő státuszt kap-e náluk.

Perezt kétszer is arra szólították fel a Red Bullnál, hogy engedje el márkatársát. A futam után aztán a mexikói arról beszélt, hogy a csapat azt ígérte neki, hogy visszakapja a feladott pozíciót, de ez végül nem történt meg.

Verstappen pedig megnyerte a versenyt, és ezzel át is vette a bajnokságban a vezetést Leclerc-től, aki technikai hiba miatt feladta a futamot. A monacói később azt mondta, hogy a riválisuk egyértelművé tette szándékait.

Mattia Binotto csapatfőnök a Ferrari részéről még korábban kijelentette, hogy náluk egyik versenyző sem minősül első számúnak. Leclerc ennek fényében nem is várja el tőlük, hogy a Red Bullhoz hasonló utasítások jöjjenek.

„Nem beszéltem erről Mattiával, és nem is hallottam semmit ezzel kapcsolatban.” Leclerc egyébként arról is meg van győződve, hogy márkatársa hamarosan felveszi majd a fonalat, és képes lesz a szezon eleji nehézségeit maga mögött hagyni.

Ami pedig a segítséget illeti, ő igazából nem is szeretne arra támaszkodni. „Én csak el akarom végezni a munkát az autóban, és ha elég jók vagyunk, akkor képesek vagyunk futamokat nyerni. Ha megfelelően dolgozunk, akkor amúgy is jönni fognak a lehetőségek” – zárta a hazai futamára készülő pilóta.