hero image

Leclerc akár két F1-es rekordot is megdönthet Imolában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/20 06:20
Charles Leclerc az idei szezonban az eddig elérhető 78 pontból 71-et gyűjtött, és ha tovább folytatja jó formáját, akkor bizony két új rekord tulajdonosává is válhat.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Amennyiben a monacói kiváló hétvégét teljesít az Emilia Romagna Nagydíjon, akkor több F1-es rekordot is megszerezhet magának. A ferraris már így is kiépített magának egy 34 pontos előnyt a bajnokságban, miután háromból kétszer tudott győzni.

A majdnem tökéletes kezdése révén 71 egységgel áll az élen, most hétvégén pedig következik a szezon első sprinthétvégéje, így a szokásosnál még több pont lesz elérhető.

Ha az ő szája íze szerint alakulnak az események, akkor négy forduló után akár 105 ponttal is állhat majd, amely a legtöbb lenne az F1 történetében, miközben bajnoki előnye 43 pontnál is nagyobb lenne. Mindez persze csak akkor valósulhat meg, ha szombaton megnyeri a sprintversenyt, majd vasárnap a futamot, és a leggyorsabb kört is megfutja.

Papíron a legerősebb kezdést eddig Nico Rosberg jegyzi, aki 2016-ban megnyerte a szezon első négy futamát, és ezzel a maximális 100 ponttal vezette a tabellát, miközben előnye 43 egység volt Lewis Hamiltonnal szemben.

Azóta persze némileg változtak a dolgok a pontozás terén, hiszen már plusz egy pontot osztanak a versenyben megfutott leggyorsabb körért, idéntől ráadásul a sprinten is több egység szerezhető, miután a tavalyi háromról nyolcra emelték a győztesnek járó jutalmat.

Leclerc-nek tehát minden korábbinál jobb lehetősége van arra, hogy magabiztos előnyt építsen ki ellenfeleivel szemben, amennyiben pedig a Ferrari tovább folytatja jó formáját, úgy jó esély mutatkozik arra, hogy a monacói rekordokat döntsön.