hero image

Leclerc az ausztráliai siker után: „Nem így akarok nyerni!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

FORMA-1

Fernando Alonso úgy dob, mint egy NBA-játékos (videó)

Motorsport.hu
2022/04/10 06:20
A Ferrari-pilóta Charles Leclerc a Ferrari jó gumikezelését emelte ki a melbourne-i verseny után, és azt is hozzátette, nem úgy akar nyerni, hogy a riválisa kiesik – Verstappen ugyanis ismét technikai hiba miatt esett ki.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Domináns teljesítménnyel tudott győzni Charles Leclerc az Ausztrál Nagydíjon, a verseny után pedig természetesen boldogan nyilatkozott, és kiemelte, hogy jól tudták menedzselni a gumikat.

„Remekül tudtuk kezelni a gumikat, nem lépett fel szemcsésedés sem. Pedig féltünk a szemcsésedéstől, főleg az első etapban, de nagyon jól bántunk az abroncsokkal. Ez után pedig az autó egyszerűen tökéletes volt.”

„Nagyon boldog vagyok, amiért ismét nyerni tudtam. És bár még csak a szezon harmadik versenyénél járunk, nagyon jó érzés a tabellára nézni, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a lehető legkeményebben dolgozzunk” – fogalmazott a monacói a Canal+-nak.

Leclerc legnagyobb világbajnoki riválisa az idei évben Verstappen lehet, aki a harmadik futamon már másodszor esett ki technikai probléma miatt. Ennek kapcsán elmondta, nem úgy akar győzni, hogy a riválisa kiesik.

„Nem így akarok nyerni. Bahreinben szerint Max kiesése nélkül is nyertünk volna, de nem lenne ekkora előnyünk a bajnokságban. Ez is mutatja, hogy elég szoros a harc, illetve a Ferrari remek munkát végzett.”

„Nagyot tudtunk előrelépni tavalyhoz képest, főleg a motor területén. Ez elsősorban a maranellói dolgozóknak köszönhető, és én csak hatalmas köszönetet tudok mondani nekik” – mondta Leclerc.