hero image

Leclerc: Azt gondoltuk, a Red Bull gyorsabb lesz nálunk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/19 06:36
A Ferrari-pilóta Charles Leclerc természetesen nagyon boldogan nyilatkozott azt követően, hogy megszerezte a szezon első F1-es pole-ját, de kiemelte, nem lesz egyszerű dolguk holnap.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az év első F1-es kvalifikációján a Ferrari-pilóta Charles Leclerc volt a leggyorsabb, aki több mint egy tizedmásodperccel utasította maga mögé a regnáló világbajnokot, Max Verstappent, így a monacóié az első rajtkocka.

Nem meglepő módon rendkívül boldogan nyilatkozott a Sky Sports F1-nak Leclerc, akinek ez volt pályafutása 10. rajtelsősége, amelyből hetet 2019-ben szerzett:

„Jó érzés megszerezni a pole-t, hiszen a csapat két elképesztően nehéz éven van túl. Nagyon reméltük, hogy az új szabályok új lehetőséget jelentenek számunkra, és hogy visszatérhetünk az élre.”

„Rendkívül keményen dolgoztunk csapatként azért, hogy az élmezőnyben harcolhassunk. Elég trükkös volt a mai időmérő, és nem voltam teljesen elégedett a vezetésemmel, de sikerült jól összeraknom a Q3-as köröm, így én rajtolhatok a pole-ból.”

„Természetesen mindig van hova fejlődni. A teszt folyamán sok különböző vezetési stílust próbáltam ki, és még mindig keresem, mi lehetne a tökéletes. De az biztos, hogy még ennél is több van bennünk, ami kiváló érzés.”

„Azt gondoltuk, a Red Bull gyorsabb lesz nálunk az időmérőn, ezért ez egy pozitív meglepetés számunkra, de először végig kell mennünk a versenyen. Nem lesz egyszerű dolgunk holnap, és a gumikopás is komoly jelentőséggel fog bírni” – mondta Leclerc.