hero image

Leclerc behúzta a második szabadedzést is hazai pályán, Verstappen csak negyedik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/27 06:21
Délután öt órától rendezték a Monacói Nagydíj második szabadedzését, ahol Charles Leclerc ismét az élen végzett, megelőzve csapattársát és a két Red Bullt.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az első kört Lando Norrs nyitotta meg, de követte őt a mezőny háromnegyede és végül az első lövések után Sergio Perez állt az élre a közepes gumikon. Öt perc után Cunoda fékezte el az első szektorban, így miatta lett sárga, azonban az autó nem sérült.

A Mercedes jobban mozgott, mint az első szabadedzésen, Hamilton az első körök alapján be is jött harmadiknak Verstappen és Norris mögé. Leclerc első köre nem volt túl erős, de a monacói tovább próbálkozott. Perez egy elég jó kört rakott össze és átvette a vezetést, de Gasly is az első négybe fúrta magát tíz perc után.

Vettel is meleg pillanatokat élt át, de nem törte össze az Astont. ellenben Ricciardóval, aki a falba tette a McLarent. A pilóta nem sérült meg, az autó bal eleje összetört és érkezett a piros zászló. Érdekes volt, hogy a rádión nem Ricciardo, hanem az autó állapotáról érdeklődött a McLaren először.

Az újraindítás után felkerültek a lágy gumik és Leclerc, Perez, Verstappen lett a sorrend. Folyamatosan jöttek a gyorskörök, nem spórólt senki, a holnapi kvalifikációra készültek a pilóták. Hamilton is megforgott a második szektorban, de vissza tudott tolatni, így egy rövid sárga után folytatódhatott az edzés.

Az utolsó negyedórára a két Ferrari állt az élre, Leclerc és Sainz sorrendben, míg Perez továbbra is Verstappen előtt állt. A végén ez már nem is változott, így Leclerc hazai pályán behúzta a második szabadedzést is. Az első öt tehát: Leclerc, Sainz, Perez, Verstappen és Norris.