hero image

Leclerc egyelőre nem gondolja, hogy a Mercedes valódi veszélyt jelent

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/05/25 06:22
A Spanyol Nagydíj ugyan szomorú véget ért Charles Leclerc számára, mivel technikai hiba miatt volt kénytelen kiállni vezető helyről, de így is magával tud vinni néhány pozitívumot. A Ferrari ugyanis több fejlesztést is bevetett, melyek működni látszanak.

A hazai futamára készülő pilóta a Le Gazzette de Monacóval osztotta meg véleményét, és kifejtette, hogy az autó fejlesztési „nagyon pozitívak”. „Segítettek, hogy jobban teljesítsünk. Minden úgy működött, ahogyan vártuk.”

A Ferrarinak főként a gumikopással gyűlt meg a baja néhány korábbi futamon, és úgy tűnt, hogy Barcelonában is problémát okozhat ez nekik, de a versenyen látszólag sikerült valamit találniuk, még ha nem is tudjuk pontosan, miként alakult volna Leclerc futama.

A pilóta viszont mindezek ellenére továbbra is óvatosan közelítette meg a témát: „Igen, valóban kisebb volt a gumikopás, de egy futam után még túl korai lenne megmondani, hogy valóban működik-e minden. Egy dolog viszont biztos. A megfelelő irányba léptünk egyet.”

A Mercedes csapata jelentőset ugrott előre a Spanyol Nagydíjon, és máris azt kezdték el emlegetni, hogy talán még visszatérhetnek a bajnoki küzdelembe. Mattia Binotto csapatfőnök viszont elmondta, hogy azért még nem eszik olyan forrón a kását, és a csillagosok lemaradása továbbra sem kicsi.

Leclerc is hasonló véleményen van, és nem számít arra, hogy a Mercedes hirtelen folyamatosan beleszólhat majd a győzelemért vívott küzdelembe. „Szerintem inkább még a Ferrari és a Red Bull között fog zajlani a csata.”

A soron következő hétvégén a bajnoki második helyezett szeretné végre megtörni a hazai átkot, és egy jó eredménnyel visszavenné a vezetést Max Verstappentől a tabellán. Kíváncsian várhatjuk, kinek jön ki legjobban a lépés Monaco utcáin.