hero image

Leclerc elmondta, miben változtak leginkább a Forma-1-es autók 2022-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/09 18:29
A Forma-1 korszakváltáson esett át az idei szezon előtt, a technikai direktíva jelentősen megváltozott az autók kialakítását illetően. A Ferrari versenyzője elárulta, ezt ők maguk is a saját bőrükön tapasztalták a volán mögött.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A monacói szerint a leginkább szembetűnő különbség a korábbi és idei konstrukciók között, hogy a kanyarokban korábban kell fékezni a blokkolás elkerülése érdekében.

Ez viszont szembe megy a pilóták ösztöneivel, akik mindig a határokat feszegetik és megpróbálnak a lehető legkésőbb fékezni.

„Mindenekelőtt feltűnik az autók súlyának növekedése. Egészen egyszerűen lomhának tűnnek. Ha elúszik a hátsó rész, sokkal nehezebb megtartani. Az autóba vetett bizalom kisebb, mint a korábbi években“ - mondta a monacói az Auto Motor und Sportnak.

„Amikor könnyebbek voltak a konstrukciók, jobban meg lehetett fogni őket. A súly miatt most teljesen másképp kell fékezni is. Az első abroncsoknál a korai blokkolás nagy problémát okoz, ezt sokszor láttuk idén“ - tette hozzá Leclerc.

Kérdésre válaszolva kifejtette, a megoldás a korábbi fékezés lehet, de ezt nagyon nehéz elvárni a Forma-1-es versenyzőktől, akik igyekeznek mindig a lehető legkeményebben nyomni a gázt. Ezzel együtt, visszafogottabban kell vezetniük ezekkel az autóka.