A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elmondása szerint a Francia Nagydíjon még nem tudatosult benne, hogy már nincs esélye a 2022-es világbajnoki címre, erre csak a nyári szünet után került sor.

Remekül indult a 2022-es szezon a Ferrari szempontjából, ugyanis 3 futam után Charles Leclerc jelentős előnnyel vezette az egyéni pontversenyt, és a konstruktőrök között is a Ferrari állt az élen.

Ezt követően viszont mikor a kocsi teljesítménye, mikor a csapat vagy a pilóták hibái miatt dobott el pontokat, győzelmeket a csapat, így Verstappen már a Japán Nagydíjon bebiztosította második világbajnoki címét, Leclerc-nek pedig a bajnoki második hely megszerzése is kemény feladat lesz.

A Motorsport.com olasz kiadása arról kérdezte meg a monacói pilótát, hogy mikor jött rá arra, hogy többé nincs esélye a 2022-es világbajnoki címre – a Ferrari-pilóta a nyári szünetben még hitt abban, hogy harcban lehetnek a végső sikerért:

„Sokan azt gondolják, hogy a Francia Nagydíjon jött el ez a pillanat, viszont valójában Spában jöttem rá erre. A nyári szünet alatt még hittem abban, hogy a szezon végéig esélyünk lehet, aztán a Belga Nagydíj volt az első olyan hétvége, amelyen a Red Bull egyértelmű fölényben volt a tempót tekintve.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL