hero image

Leclerc: Ez egy szégyen és egy nagy csalódás

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/30 06:36
A Ferrari számára nem sikerült tökéletesen a monacói hétvége, sőt vasárnap egy rémálommá vált. Sergio Perez elhappolta előlük a győzelmet, míg Charles Leclerc csak negyedikként ért célba a pole-ból rajtolva.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc láthatóan és hallhatóan frusztrált volt a Ferrari stratégiai baklövései után a Monacói Nagydíjon. Úgy tűnt, hogy a helyi hős végre véget vethet annak az „átoknak", amely megakadályozta, hogy jó eredményt érjen el hazai versenyén, de nem így történt.

A futam után Leclerc a Viaplay-nek kifejtette, hogy a csapatával nem beszélték meg a hirtelen választott stratégiát. „Nem beszéltük meg. Egyszerűen behívtak, az autóból pedig nincs tiszta képed a történésekről, úgyhogy hittem benne" – magyarázza a negyedik helyen végző monacói.

Amikor a piros zászló után visszaült az autójába, elmondása szerint ismét nyugodt volt, de a futam után csalódottság tört rá. „Sok pontot vesztettünk ma, és ez szégyen. Nagy a csalódás" - mondta Leclerc a futam után.

A futam végkimenetele további faramuci végkifejletet hozott: A Ferrari óvást nyújtott be Max Verstappen és Sergio Perez ellen is, mivel állítólag mindketten átlépték a vonalat a bokszutcából való kihajtáskor, ugyanakkor vasárnap este az FIA megerősítette, hogy elutasította az olaszok óvását.