hero image

Leclerc: Ez egy szégyen és egy nagy csalódás

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/30 06:36
A Ferrari számára nem sikerült tökéletesen a monacói hétvége, sőt vasárnap egy rémálommá vált. Sergio Perez elhappolta előlük a győzelmet, míg Charles Leclerc csak negyedikként ért célba a pole-ból rajtolva.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Charles Leclerc láthatóan és hallhatóan frusztrált volt a Ferrari stratégiai baklövései után a Monacói Nagydíjon. Úgy tűnt, hogy a helyi hős végre véget vethet annak az „átoknak", amely megakadályozta, hogy jó eredményt érjen el hazai versenyén, de nem így történt.

A futam után Leclerc a Viaplay-nek kifejtette, hogy a csapatával nem beszélték meg a hirtelen választott stratégiát. „Nem beszéltük meg. Egyszerűen behívtak, az autóból pedig nincs tiszta képed a történésekről, úgyhogy hittem benne" – magyarázza a negyedik helyen végző monacói.

Amikor a piros zászló után visszaült az autójába, elmondása szerint ismét nyugodt volt, de a futam után csalódottság tört rá. „Sok pontot vesztettünk ma, és ez szégyen. Nagy a csalódás" - mondta Leclerc a futam után.

A futam végkimenetele további faramuci végkifejletet hozott: A Ferrari óvást nyújtott be Max Verstappen és Sergio Perez ellen is, mivel állítólag mindketten átlépték a vonalat a bokszutcából való kihajtáskor, ugyanakkor vasárnap este az FIA megerősítette, hogy elutasította az olaszok óvását.