Mattia Binotto szoros kapcsolatot ápol Charles Leclerc-rel, miközben a páros igyekszik elérni azt, ami Gilles Villeneuve-nek sosem sikerült: megnyerni a vb-címet a Ferrarinak.

Villeneuve ugyan csak hat futamot tudott nyerni a Ferrarival, mielőtt az 1982-es Belga Nagydíj időmérőjén tragikus balesetet szenvedett volna, de a kanadait így is a valaha volt egyik legjobb és legtehetségesebb pilótának tartják, és sokaknak mai napig ő a kedvence.

A gyorsasága mellé pedig még nagyon népszerű is volt a tifosi körében. A Ferrarinak azonban manapság új hőse van Leclerc személyében, és Binotto nem véletlenül vont párhuzamot a két versenyző között.

A monacói természetesen hatalmas ovációt kapott az idei Emilia Romagna Nagydíjon is, és az év második felében lehetősége lesz majd újra átélni mindezt, amikor az F1 szeptemberben visszatér Olaszországba.

„Szerintem csak pár versenyző van, akik képesek erre. Charles az egyike ezeknek, és Gilles is ilyen volt” – mondta Binotto még Monacóban a média képviselőinek. „Ha megnézem Charles-t, ahogyan a vezet, a tehetségét, a szenvedélyét, a rajongók iránta érzett szeretetét: én ezt nevezem essere Ferrarinak (Ferrarinak lenni).”

„Gilles fantasztikus volt, és ugyan csak hat versenyt tudott nyerni, de számunkra és a tifosi számára ő továbbra is a mi versenyzőnk. Ahogyan vezetett, a viselkedése és a szenvedélye is egyedülálló volt.”

„Ez szerintem Charles-nál is megvan. Emiatt pedig mi is lelkesebbek vagyunk. Most csak remélni tudjuk, hogy hatnál több futamot fog nyerni” – zárta Binotto. Leclerc-nek idén eddig két sikere van, de lehetne ennél akár jóval több is, de a legutóbbi két helyszínen elsősorban a Ferrari hibái miatt maradt le a pezsgőzésről.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL