A Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc ezúttal magára mutogat, miután gyenge teljesítményt nyújtott az Ausztrál Nagydíj időmérőjén.

Leclerc a hétvégén nehezen találta a tempóját, az időmérő első szakaszában pedig előbb a 10. majd a 4. helyet érte el, de a Q3-ban csak a csalódást keltő 7. pozíció lett az övé vasárnapra. A monacói 637 ezreddel maradt el az élről rajtoló Max Verstappentől és Red Bulljától, valamint két hellyel és egy tizeddel csapattársától, Carlos Sainztól.

Leclerc szerint a Q3-as második menetében félreértették egymást Sainzcal, emiatt a gyorsköre első szektorában végig a spanyol mögött volt. Ezt Leclerc szerint a csapat értékelőjén fel is hozta, de ennek ellenére tudja, hogy nem végzett elég jó munkát:

„A Q1-ben és a Q2-ben sem igazán találtam a tempóm. Nem vezettem jól, nem adtam mindent bele, az az én hibám volt. A Q3-ban kicsit jobb voltam, elég magabiztosnak éreztem magam. Úgy látom, eléggé versenyképesek vagyunk, de nem tudtam elég jó kört összerakni.”

„Szóval ez egy kicsit az én hibám, mert ha a Q3-ba kerülsz, akkor mindent tökéletesen kell összeraknod az akárhány körben, amit mész. Optimizálhattuk volna, hogy jobb legyen a kommunikáció, de én sem voltam elég jó ma.”

Egy éve Leclerc kényelmesen behúzta a pole pozíciót és végül 20 másodperces előnnyel Sergio Perez előtt megnyerte a futamot is. Az ő és a Ferrari helyzete azonban ma merőben más, ennek ellenére nem kongatja a vészharangokat:

„Nem vagyok különösebben elégedett azzal, ahogy vezettem, de nem pánikolok a mai nap miatt, csak jobban kellett volna teljesíteni. Az autó nem volt olyan rossz, elég jól éreztem magam benne igazából, meglátjuk holnap, hogy sikerült-e rajta javítani.”

„Az erre a hétvégére hozott változtatások egy része a versenytempónkat volt hivatott javítani, talán a versenynek a kiszámíthatóságán nem feltétlenül segített, de remélhetőleg holnap pozitív változásokról tudunk majd beszámolni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL