hero image
DPPI

Leclerc: Fontos lenne megérteni, miért nincs meg a sebességem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/07/02 14:35
A Ferrari monacói versenyzője egyelőre csak keresi az okokat a meglehetősen gyenge teljesítménye kapcsán.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Ellentmondásos érzéseket élnek át a Ferrarinál az Osztrák Nagydíj sprintfutama után, hiszen míg Carlos Sainz a harmadik helyen végzett, addig csapattársa, Charles Leclerc csak a tizenkettedik helyen ért célba.

"Keményen kell dolgoznom, hogy ilyen körülmények között jobban teljesítsek, mert Carlosnak sikerült. Slickekkel mentem, de a pálya csak részben volt száraz, az autót sem éreztem igazán, így nem tudtam működő tartományba hozni", mondta Leclerc, majd tovább sorolta a problémákat.

"Nem volt meg a tempóm és komoly gondjaim voltak az autó vezetésével us, ugyanis nem éreztem magam magabiztosnak, ez pedig a sebességemen is meglátszott.

"Meg kell értenem, miért nem működött a gép ilyen körülmények között. A sprint eredménye nem a stratégiával függ össze, a kérdés most az én tempómmal kapcsolatban merült fel."

"Jó meccset vívtam Oconnal, de hogy őszinte legyek, az alacsony pozíciókért való küzdelem nem túl érdekes számomra. Mindenképpen meg kell tennem egy lépést előre."

"Úgy vélem, gyorsak leszünk, ha száraz pályán rendezik a versenyt. Talán nem olyan gyorsak, mint a Red Bull, de jó eredményért küzdhetünk majd."