hero image

Leclerc: ha 32 ponton múlik a világbajnoki cím sorsa, tudom, hogy rajtam ment el

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/25 06:37
Keserű véget ért Charles Leclerc számára a Forma-1-es Francia Nagydíj, miután az első helyről esett ki egy vezetői hiba következtében. Ezzel tetemesre nőtt az eddig is nagynak tűnő hátránya Max Verstappen mögött a világbajnoki pontversenyben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hiába kezdődött nagyszerűen Charles Leclerc számára a Forma-1 2022-es idénye, mégsem állítható, hogy ez lenne pályafutása legszerencsésebb idénye. Az első három versenyhétvégén aratott két futamgyőzelme óta mindössze az Osztrák Nagydíjon tudott nyerni, és többször is nullázással ért véget számára az adott futam.

Idén már harmadik alkalommal fordult elő a monacói versenyzővel, hogy az élről indulva kellett feladnia futamot, Spanyolországban és Azerbajdzsánban ez a Ferrari erőforrásának számlájára volt írható, a Paul Ricard-on viszont ő maga dobta el a győzelemért járó 25 pontot.

„Úgy érzem, hogy a szezon eleje óta pályafutásom legmagasabb szintjén teljesítek, de nincs semmi értelme, ha ilyen hibákat követek el, mint ma“ - nyilatkozta csalódottan Leclerc a Francia Nagydíj után.

„Harminckét pontot vesztettem összesen a saját hibám miatt, huszonötöt itt, mivel valószínűleg nyerni tudtunk volna, hiszen a tempónk megvolt és hetet Imolában. Ha az év végén ez a harmincként pont hiányzik a világbajnoki címemhez, tudni fogom, hogy rajtam ment el és nem érdemeltem meg“ - vélekedett a pilóta.

„A szezon második felében a csúcsra kell járatnom magam, ha világbajnok akarok lenni. Most bezárkózom otthon, és valószínűleg csak akkor megyek ki, amikor el kell majd érnem a Budapestre tartó gépemet. Egyszerűen csak egyedül akarok most maradni“ - tette hozzá Leclerc.

A Ferrari pilótájának hátránya 63 pont a tabellát vezető Max Verstappen mögött tizenkét futam elteltével.