hero image

Leclerc: Ha van is rá magyarázat, Max valószínűleg nem fogja itt elmondani

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/28 06:38
Max Verstappen és Charles Leclerc kiélezett párharcot vívott a győzelemért Dzsiddában, de a szabályok tekintetében is szem előtt tartották egymást.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A futam során Verstappen megjegyezte, hogy Leclerc kétszer is átlépte a bokszutca fehér vonalát, és nagyon gyorsan zárkózott fel, miközben a futam záró szakaszában sárga zászlót lengettek Alex Albon balesetének következtében.

Ezzel szemben Verstappen a virtuális biztonsági autó alatt zárkózott fel Leclerchez, miközben abban a helyzetben a különbségnek változatlanul meg kellett volna maradnia. A futam utáni sajtótájékoztatón a monacóit megkérdezték, hogy mi a véleménye erről.

„Azt hiszem, ez inkább Maxnak való kérdés - nevetett Leclerc. „Ha van is rá mód, biztos vagyok benne, hogy nem itt fogja elárulni.” A logikus magyarázat nem túl izgalmas: a pilóták gyakran játszanak azzal, hogy egy kicsit lemaradnak, hogy aztán egy erős gyorsítással melegíteni tudják a gumikat.

A Szaúd-arábiai Nagydíj után Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is számon kérte a stewardokat a médián keresztül, ugyanis szerinte veszélyesen engedték ki Max Verstappent a bokszból. „Sajnálom, de ha Carlos nem lassít, akkor Maxon landol. Nem tudom, hogy nem büntették meg" - mondta Binotto az Autosprintnek.