hero image

Leclerc: Már megszoktam, hogy csalódottan megyek haza

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/06/05 06:39
Charles Leclerc élete egyik legfájdalmasabb vereségét szenvedte el a múlt hétvégén, ugyanis a monacói pilóta hazai versenyén a pole-ból indulhatott, de csapata rossz döntéseinek következtében még a dobogóra sem állhatott fel.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Charles Leclerc keményen kritizálta a Ferrari stratégiai hibáját a Monacói Nagydíjon, ami miatt az első helyről a negyedikre esett vissza. A helyi hős elismerte, hogy a visszaesés fájdalmas volt, részben azért, mert nem értette csapata döntését.

Miután egész hétvégén a leggyorsabb pilóta volt, úgy tűnt, semmi sem állhat Leclerc útjába, hogy megnyerje hazai versenyét, és ezzel megtörje az őt az elmúlt években gyötrő „átkot". Ez azonban ismét nem jött össze.

Leclerc a futam után a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, hogy hibázni lehet, de a Ferrari túl sokat hibázott vasárnap Monte-Carlóban. „Kezdek hozzászokni, hogy csalódottan megyek haza" - mondta a monacói a hazai futamon mutatott folyamatos balszerencséjéről.

Arról beszél, hogy csapata „egyértelműen rossz döntést" hozott, amikor abban a pillanatban behozta őt. Ezt tükrözte a monacóiaknak címzett pánikszerű rádióüzenet is, aki nem tudhatott a Ferrari pontos tervéről, ugyanis ezt nem közölték vele.