hero image

Leclerc: még mindig hiszek benne, hogy megnyerhetjük a bajnokságot!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/14 06:39
Jókora hullámvölgyben van Charles Leclerc, aki legutóbbi három futamából kettőt sem tudott befejezni technikai probléma miatt, míg Monacóban a pole pozícióból indulva csupán a negyedik helyen zárt csapata rossz döntései következtében.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Ferrari versenyzőjének a Spanyol Nagydíjon úgy romlott el az autója, hogy addig a komplett hétvégén az élen állt, míg Bakuban is nagy valószínűséggel egy dobogós helyezéstől fosztotta meg a törölközőt bedobó erőforrás.

Bár Monte-Carlóban sikerült befejeznie a versenyt, hatalmas csalódásként élte meg, hogy az első rajtkockából startolva csupán a negyedik helyen zárt, miután a csapat rosszul választotta meg a gumistratégiáját a kaotikus futamon.

Leclerc az idény első három versenyhétvégéjét követően még magabiztos előnnyel vezette a pilóták pontversenyét, nyolc futam elteltével viszont pontosan ugyanannyi a hátránya Max Verstappen mögött, mint amekkora az előnye volt: 34 egység.

A Scuderia pilótájának esze ágában sincs feladnia a küzdelmet és továbbra is hisz a világbajnoki cím megszerzésének lehetőségében. Annak ellenére, hogy egy körön verhetetlennek tűnik - hat pole pozíciót szerzett meg -, a futamokon nem tudja maximalizálni a pontszámait. 

„Három csalódást keltő hétvégét tudhatok magam mögött és ez nem könnyű. Összességében viszont bízom benne, hogy mentálisan ugyanolyan erős leszek a következő versenyen, mint öt futammal ezelőtt, amikor vezettem a bajnokságot“ - mondta Leclerc.

„Még mindig motivált vagyok, de meg kell oldanunk a megbízhatósági problémáinkat, amivel az elmúlt három futam után mindenképpen foglalkoznunk kell. Ezen csak csapatként tudunk változtatni“ - tette hozzá a monacói.

„Még mindig hiszek benne, hogy megnyerhetjük a bajnokságot, de ehhez a helyzet magaslatán kell állnunk. Az elmúlt futamokon túlságosan sok pontot veszítettünk, ezen változtatnunk kell“ - tette hozzá a pilóta.