hero image

Leclerc: még mindig hiszek benne, hogy megnyerhetjük a bajnokságot!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/14 06:39
Jókora hullámvölgyben van Charles Leclerc, aki legutóbbi három futamából kettőt sem tudott befejezni technikai probléma miatt, míg Monacóban a pole pozícióból indulva csupán a negyedik helyen zárt csapata rossz döntései következtében.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Ferrari versenyzőjének a Spanyol Nagydíjon úgy romlott el az autója, hogy addig a komplett hétvégén az élen állt, míg Bakuban is nagy valószínűséggel egy dobogós helyezéstől fosztotta meg a törölközőt bedobó erőforrás.

Bár Monte-Carlóban sikerült befejeznie a versenyt, hatalmas csalódásként élte meg, hogy az első rajtkockából startolva csupán a negyedik helyen zárt, miután a csapat rosszul választotta meg a gumistratégiáját a kaotikus futamon.

Leclerc az idény első három versenyhétvégéjét követően még magabiztos előnnyel vezette a pilóták pontversenyét, nyolc futam elteltével viszont pontosan ugyanannyi a hátránya Max Verstappen mögött, mint amekkora az előnye volt: 34 egység.

A Scuderia pilótájának esze ágában sincs feladnia a küzdelmet és továbbra is hisz a világbajnoki cím megszerzésének lehetőségében. Annak ellenére, hogy egy körön verhetetlennek tűnik - hat pole pozíciót szerzett meg -, a futamokon nem tudja maximalizálni a pontszámait. 

„Három csalódást keltő hétvégét tudhatok magam mögött és ez nem könnyű. Összességében viszont bízom benne, hogy mentálisan ugyanolyan erős leszek a következő versenyen, mint öt futammal ezelőtt, amikor vezettem a bajnokságot“ - mondta Leclerc.

„Még mindig motivált vagyok, de meg kell oldanunk a megbízhatósági problémáinkat, amivel az elmúlt három futam után mindenképpen foglalkoznunk kell. Ezen csak csapatként tudunk változtatni“ - tette hozzá a monacói.

„Még mindig hiszek benne, hogy megnyerhetjük a bajnokságot, de ehhez a helyzet magaslatán kell állnunk. Az elmúlt futamokon túlságosan sok pontot veszítettünk, ezen változtatnunk kell“ - tette hozzá a pilóta.