hero image

Leclerc: Mérges vagyok magamra!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/24 06:40
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a hibájának következtében csak egy 6. helyre váltotta a 2. rajtkockát, a verseny után pedig önkritikusan nyilatkozott a bajnoki éllovas.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc a második helyről kezdte meg az Emilia-Romagna Nagydíjat, majd a rajtja nem sikerült jól, és a negyedik helyre esett vissza. Norrist meg tudta előzni, Perezt viszont már nem tudta lebirkózni, így sokáig a harmadik helyen állt.

A verseny utolsó szekciójában a monacói kijött a bokszba, ami magával rántotta a két Red Bullt is, és Leclerc ezt követően is támadta Perezt, azonban túl agresszíven hajtott rá a kerékvetőre, ami miatt kicsúszott, be kellett jönnie orrkúpcserére, és végül a hatodik helyen zárt.

Leclerc a verseny után önkritikusan nyilatkozott a Sky-nak, és azt mondta, hogy mérges magára, de nem a tifosi helyezett rá nyomást:

„Jó kérdés, hogy miért vállaltam kockázatot. Én is fel fogom tenni magamnak ezt a kérdést, amikor már nyugodtabb leszek. Egyértelmű, hogy hibát követtem el. Túl keményen nyomtam, aztán a kocsi furcsán reagált, amikor ráhajtottam a kerékvetőre, de ez nem kifogás.”

„Mérges vagyok magamra. Ki fogom elemezni a történteket és tanulni fogok belőle. Ezzel szemben a tifosi nem helyezett rám nyomást. Eddig nem hibáztam idén, most viszont nagy hibát követtem el, ami még rosszabbul is elsülhetett volna” – fogalmazott Leclerc.

A monacói versenyző az Emilia-Romagna Nagydíj után 27 pontos előnnyel rendelkezik, így az már biztos, hogy a Miami Nagydíj után is ő fogja elfoglalni az egyéni pontverseny első helyezését.