hero image

Leclerc: Mérges vagyok magamra!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/24 06:40
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a hibájának következtében csak egy 6. helyre váltotta a 2. rajtkockát, a verseny után pedig önkritikusan nyilatkozott a bajnoki éllovas.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Charles Leclerc a második helyről kezdte meg az Emilia-Romagna Nagydíjat, majd a rajtja nem sikerült jól, és a negyedik helyre esett vissza. Norrist meg tudta előzni, Perezt viszont már nem tudta lebirkózni, így sokáig a harmadik helyen állt.

A verseny utolsó szekciójában a monacói kijött a bokszba, ami magával rántotta a két Red Bullt is, és Leclerc ezt követően is támadta Perezt, azonban túl agresszíven hajtott rá a kerékvetőre, ami miatt kicsúszott, be kellett jönnie orrkúpcserére, és végül a hatodik helyen zárt.

Leclerc a verseny után önkritikusan nyilatkozott a Sky-nak, és azt mondta, hogy mérges magára, de nem a tifosi helyezett rá nyomást:

„Jó kérdés, hogy miért vállaltam kockázatot. Én is fel fogom tenni magamnak ezt a kérdést, amikor már nyugodtabb leszek. Egyértelmű, hogy hibát követtem el. Túl keményen nyomtam, aztán a kocsi furcsán reagált, amikor ráhajtottam a kerékvetőre, de ez nem kifogás.”

„Mérges vagyok magamra. Ki fogom elemezni a történteket és tanulni fogok belőle. Ezzel szemben a tifosi nem helyezett rám nyomást. Eddig nem hibáztam idén, most viszont nagy hibát követtem el, ami még rosszabbul is elsülhetett volna” – fogalmazott Leclerc.

A monacói versenyző az Emilia-Romagna Nagydíj után 27 pontos előnnyel rendelkezik, így az már biztos, hogy a Miami Nagydíj után is ő fogja elfoglalni az egyéni pontverseny első helyezését.