hero image

Leclerc: Minden versenynek ilyennek kellene lennie!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/03/29 06:40
A Ferrari monacói versenyzője annak ellenére is pozitívan nyilatkozott a Szaúd-arábiai Nagydíj után, hogy „csak" a második helyen intette le a kockás zászló. Leclerc úgy véli, minden futamnak ilyennek kellene lennie.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Szenzációsan indult a Forma-1 új korszaka, s bár egyelőre nem kiabálható el, de nagyon úgy tűnik, bejöttek a száguldó cirkusz vezetőinek ambiciózus szabálymódosításai és valóban akciódúsabb versenyeket láthatunk a jövőben.

Erre enged következtetni Charles Leclerc és Max Verstappen Bahreinben és Dzsiddában látott, már-már vérre menő, de a végletekig sportszerű, futamgyőzelemért vívott küzdelme, amiből eddig mindketten egy-egy alkalommal jöttek ki jobban.

A Ferrari pilótája bahreini sikere után ezúttal bő öt tizeddel csúszott le a dobogó felső fokáról, bár „vigaszképpen” a versenyben futott leggyorsabb körért járó plusz pontot a monacói zsebelte be.

A leintést követően ugyan érthető módon kissé csalódottan nyilatkozott a Forma-1 hivatalos oldalának, de azt is elmondta, nagyon élvezte a kerék a kerék elleni küzdelmet a Red Bull regnáló világbajnokával a dzsiddai aszfaltcsíkon.

„Ma nem volt elég a győzelemhez a teljesítményem, de nagyon élveztem a versenyt. Tisztességes, kemény csata volt, minden futamnak ilyennek kellene lennie. Természetesen csalódott vagyok, hiszen nyerni szerettem volna.“

Charles Leclerc azt is elárulta, az utolsó körben, amikor vissza támadhatta volna Verstappent, kulcsfontosságú pillanatban mondta fel a szolgálatot a DRS-e. „Trükkös futam volt. Próbáltam használni a DRS-t az utolsó kanyarban, előtte kétszer működött, akkor viszont nem.“

„A kanyarokban gyorsak voltunk, de az egyenesekben eléggé elmaradtunk a Red Bulltól. Több leszorítóerőt szerettünk volna nyerni a kanyargós részeken, de így rendkívül nehéz volt Max nyomában maradni a gyors szakaszokon.“

Leclerc dolgát Lance Stroll és Alex Albon kései incidense sem könnyítette meg, aminek következtében sárga zászló miatt nem volt lehetősége támadni az egész pályán Verstappent. „Igen, ott lett volna esélyem Max mellé kerülni, de az egyes kanyarban nem használhattam a DRS-t.“

„Kár érte, de ez is az autóversenyzés része, a következő versenyen újra megpróbáljuk legyőzni őket. Mindig is tiszteltük egymást, és ez különösen igaz az ilyen futamok után. Végig a határon autóztunk ezen a szűk utcai pályán, de be tudtuk fejezni a versenyt, természetes a tisztelet“ - tette hozzá Leclerc.