hero image

Leclerc: nagy nyomás nezedett ránk Binotto miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/11/29 18:59
A Ferrari versenyzője elismerte, nem volt egyszerű a versenyzésre koncentrálniuk a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, miközben egyre több pletyka keringett a csapatfőnök, Mattia Binotto távozásáról.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Az olasz sajtó már a 2022-es szezon utolsó futama előtt arról cikkezett, hogy forró lehet a talaj Mattia Binotto lába alatt, hiszen a Ferrari súlyos stratégiai hibákat vétett az év során, amit az olasz szakember nyakába varrtak.

Ugyan a Ferrari cáfolta ezeket az állításokat, kedden mégis bejelentették, John Elkann, a gyártó elnöke elfogadta Binotto lemondását, aki december végén távozik a csapat éléről.

Charles Leclerc most arról beszélt, hogy bizony komoly nyomást jelentett nekik az év utolsó versenyhétvégéjén a csapat körül kialakuló bizonytalanság.

„Az abu-dzabi hétvégére érkezve nagyon-nagyon nehéz volt. Sok külső nyomás nehezedett ránk, sok pletyka keringett a csapat körül. Mindig nagyon nehéz ezeket a dolgokat kizárni és csak a munkára koncentrálni. Ennek ellenére tökéletesen megcsináltuk, úgyhogy nagyon büszke vagyok a csapatra“ - nyilatkozta a monacói.

„Ha teszek egy lépést hátra és úgy értékelem az évünket, akkor nagyon messzire jutottunk a tavalyi szezonhoz képest, ez egy elképesztő előrelépés. De nyilvánvalóan nem hagyhatom figyelmen kívül a szezon közepét, ami elképesztően frusztráló volt. Rengeteg pontot vesztettünk el ott és nagy lemaradásba kerültünk“ - tette hozzá a Ferrari pilótája.

Leclerc végül a második helyet szerezte meg összetettben, s bár sokak szerint ez gyorsan a feledés homályába merül, számára nagyon is sokat jelentett.

„Figyelembe véve, hogy mennyit küzdöttünk az elmúlt két évben, végre másodiknak lenni a konstruktőri és az egyéni bajnokságban sokat jelent“ - ismerte el a monacói. „Nem akarunk itt megállni, mindannyian azért küzdünk és dolgozunk, hogy minél hamarabb az élre kerüljünk!"

A hírek szerint egyébként Leclerc cseppet sem volt elégedett Mattia Binotto csapatvezetői hozzáállásával, így még azt is fontolóra vette, hogy hamarosan más csapathoz - adott esetben a Mercedeshez - igazoljon, ha nem változnak a dolgok.