Charles Leclerc érthető módon csalódottan nyilatkozott a kiesését követően. A monacói szerint a megbízhatóságon túl a versenytempójukkal is komoly gondok adódtak, és úgy véli, hatalmas a lemaradásuk a Red Bullhoz képest.

Hiába menesztette a Ferrari Mattia Binottót, egyelőre nem látható kézzel fogható változás a Ferrari háza táján. Igaz, még csak az első versenyen vagyunk túl, de a Ferrari már most komoly lemaradásban várhatja a folytatást, hiszen a Sainz 4. helyéért járó 12 ponttal távoztak Bahreinből.

Ezzel szemben a Red Bull kényelmes kettős győzelmet aratott a futamon, így 43 pont birtokában inthettek búcsút a szezonnyitónak. Amikor Leclerc-t arról kérdezték, mennyire volt magabiztos a futamon, amíg ki nem esett, így válaszolt:

„Annyira magabiztos voltam, amennyire csak lehetek egy másodpercnyi tempóhiány birtokában, ami őszintén szólva nem igazán tesz magabiztossá” – jelentette ki a futamot követően a médiának Leclerc. „Úgy tűnik, a Red Bull talált valami igazán nagyot [a] versenytempójukat illetően.”

„Ami a kvalifikációs tempót illeti, valójában eléggé hasonlóak hozzánk, vagy legalábbis tegnap sikerült kihozni a megfelelő köridőt” – tért át a kvalifikációs teljesítményére a monacói. „De aztán jön a verseny, és körönként egy másodperccel elmaradunk az ideális tempótól, ami hatalmas hátrány.”

„Szóval ezen tényleg dolgoznunk kell, plusz a megbízhatóságon is” – zárta le a gondolatait Leclerc, aki egyelőre tehát pont nélkül várhatja a következő futamot. Amennyiben a Ferrari ehhez hasonló módon teljesít, akkor minden bizonnyal a folytatás sem lesz túl fényes…

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL