hero image

Leclerc-nek még viccelődni is maradt energiája futam közben (videóval)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/21 06:42
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a Bahreini Nagydíj utolsó köreiben azzal viccelt a csapatrádióban, hogy valami nem stimmel a motorjával.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc magabiztosan nyerte meg a Bahreini Nagydíjat, és mivel a leggyorsabb kör is az ő neve mellé került, így 8 pontos előnnyel várhatja a Forma-1-es szezon folytatását a 24 éves versenyző.

A monacói azt is elmondta, az utolsó körökben azzal viccelt, hogy valami furcsa dolgot érez a motornál, ezt a lenti beágyazásban is megtekinthetitek. Leclerc azt is hozzátette, nagyon remélte, hogy végig bírni fogja a technika.

„Az utolsó körben viccelődtem egy kicsit a rádión, azt mondtam, valamit furcsának érzek a motoron. A mérnökök biztos nem díjazták a dolgot! De szórakoztató volt, az utolsó 10-15 körben folyamatosan az járt a fejemben, hogy remélem, nem lesz megbízhatósági problémánk.”

„Aztán láttam, hogy Maxnak gondjai vannak, és az futott át a fejemen, hogy ’kérlek, tarts ki, kérlek, tarts ki a futam végéig’. És végig is bírta alattam a technika” – mondta Leclerc a Sky Sports F1-nak.

Amikor arról kérdezték a Ferrari pilótáját, hogy szerinte megelőzhette volna-e őt Verstappen, ha nem lettek volna megbízhatósági gondjai, így válaszolt:

„Nem hiszem, de sosem lehet tudni. Az újraindítás nagyon-nagyon jól sikerült, ezért szerintem nehéz lett volna számára az előzés. Utána pedig nagyon erős volt a tempónk. Amikor volt egy kis távolság köztünk, tudtam, hogy többé-kevésbé menedzselni tudom a különbséget” – mondta a monacói.