hero image

Leclerc nem akar inspirálódni Hamilton tavalyi hozzáállásából

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/01 06:30
Charles Leclerc két futam után vezeti a világbajnokságot, miután kemény csatákat vívott Bahreinben és Szaúd-Arábiában is a címvédő Max Verstappennel.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Ferrari idén valóban meccsben lehet a világbajnoki címért, de az olaszok monacói pilótája nem akarja inspirációnak használni a tavalyi szezont, melynek során Verstappen és Hamilton vívott kiélezett csatát. A Ferrari versenyzője jelenleg 20 pontos előnnyel büszkélkedhet riválisával szemben, de a szezon végéig még 21 verseny van hátra, Leclerc pedig rengeteg fordulatra számít.

Leclerc immár az ötödik szezonját tölti az F1-ben, de az azt megelőző két évben előbb a Haas, majd a Sauber tesztpilótájaként dolgozott. A 2016-os szezonban, miközben a GP3-ban versenyzett, Leclerc egészen az utolsó fordulóig követhette Hamilton és Nico Rosberg házon belüli csatáját.

A következő szezonban, amikor egyre közelebb került az F1-hez, Sebastian Vettel kétéves csatája kezdődött Hamiltonnal, miközben a Ferrari kétszer is lemaradt a bajnoki címről. 2021-ben pedig Verstappen és Hamilton párharca lett a sportág egyik legikonikusabb csatája, miközben Leclerc a középmezőnyben küzdött a Ferrarival.

„Igazából nem néztem olyan sokat ezekből a csatákból, néhány futamot azért követtem. Azt hiszem, inkább a saját tapasztalataimból tanultam. Minden versenyzőnek megvan a saját vezetési stílusa, nekem is megvan a sajátom" - mondta Leclerc többek között a RacingNews365.com-nak, amikor arról kérdezték, mit tanulhat a közelmúlt bajnoki párharcaiból.

Leclerc keménynek, de tisztességesnek nevezte a Verstappennel való párharcát, igaz a páros még nem érintkezett egymással, és a stewardok sem vizsgálták őket, annak ellenére, hogy oda-vissza előzgették egymást mindkét eddigi futam során.

„Úgy gondolom, hogy a kerék a kerék elleni csatában elég erős vagyok, és mindig megpróbálok jobb lenni. Maxot elég jól ismerem, a gokartozás óta volt néhány nagyszerű csatánk, és együtt nőttünk fel, ami szerintem a magunk módján szintén segített a fejlődésben. Ahogy mondtam, többet tanulok a saját tapasztalataimból, mintha másokat néznék."