hero image

Leclerc önkritikusan nyilatkozott az időmérő edzés után: „Rossz döntést hoztam, pont, amikor igazán számított!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/04/23 06:31
A világbajnoki éllovas Charles Leclerc a második helyen végzett az Emilia-Romagna Nagydíj kvalifikációján, utána pedig önkritikusan nyilatkozott – szerinte pont akkor hibázott, amikor igazán számított.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az 5 piros zászlót is hozó imolai időmérő edzésen Max Verstappen szerezte meg a pole-t, Leclerc pedig a második lett, így Verstappen és Norris közül várhatja a lámpák kialvását a sprintfutamon.

A monacói pilóta, aki három futam után két győzelemmel és egy második hellyel magabiztosan vezet a pontversenyben, a Sky-nak adott interjújában önkritikusan fogalmazott:

„Elképesztően trükkösek voltak a körülmények. Főleg a slick gumikon, miközben nedves foltok voltak még a pályán. Minden azon múlt, hogy a lehető legtöbb kört teljesítsük, és várjuk, hogy elérjük az időmérő harmadik szakaszát.”

„Ugyanis mindennek a Q3-ban kell összeállnia, ami még frusztrálóbbá teszi számomra a helyzetet. A Q3-ban rossz döntést hoztam, pont akkor, amikor igazán számított” – mondta önkritikusan a monacói.

„De ebből is tanulni fogunk. Nem katasztrofális a helyzet. A sprintfutamon minden lehetséges, ahogy a vasárnapi versenyen is. Egy dolog biztos, mindent bele fogok adni” – zárta Leclerc.