hero image

Leclerc őrületes hétvégére számít Monzában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/09/09 06:32
A Ferrari számára nagyon fontos, hogy a hétvégén jól szerepeljenek, hiszen ez lehet az utolsó esélyük, hogy még papíron meccsben maradjanak a bajnoki címért, ráadásul hazai pályájuk is a monzai.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón nem a Ferraritól megszokott pirosban, hanem kivételesen sárga szerelésben jelent meg. Ez annak köszönhető, hogy a Ferrari az Olasz Nagydíjon egy különleges dizájnt alkalmaz a szereléseken és az autón is, a monacói pedig már most nagyon jól érzi magát.

„A monzai hét őrülten sűrű számunkra, de hihetetlen érzés. Otthon érzed magad náluk. Szeretem, egy kicsit furcsa. De egy futam erejéig király" - mondta Leclerc a sajtótájékoztatón a Sky Sports szerint.

Az olasz szurkolók várakozással tekintenek a vasárnapi futamra. A remények szerint a Ferrari képes lesz legyőzni a Red Bull Racinget, bár ez a világbajnokság szempontjából nehéznek ígérkezik.

Hét futammal a vége előtt Max Verstappen előnye több mint 100 pont. Ráadásul a hollandnak eddig a legtöbb pontot a hosszú egyenesekkel és gyors kanyarokkal rendelkező pályákon sikerült szereznie, ahol ki tudja használni a végsebességét. A monzai pálya tehát tökéletesnek tűnik Verstappen számára.

„Úgy gondolom, hogy nehéz hétvége lesz. Papíron az lesz. Arra számítunk, hogy a Red Bull erősebb lesz. A pálya karakterisztikája nem illik az autónkhoz. De volt már néhány jó és rossz meglepetés idén, remélhetőleg ez egy jó meglepetés lesz” - mondta.