hero image
dppi

Leclerc reagált a mercedeses pletykákra: „Még nem beszéltem velük”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/28 09:29
Egy ideje felröppentek azok a pletykák, miszerint a Mercedes Charles Leclerc-t nézte ki magának Lewis Hamilton esetleges utódjaként, és a felek már el is kezdtek egymással egyeztetni. Bakuban most azonban a monacói némileg tisztázta a szituációt.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Mivel Hamilton szerződése az idei szezon végeztével lejár, és még nincsen kőbe vésve, hogy hosszabbítani fog a Mercedesszel, máris elkezdtek lehetséges utódokat keresni a helyére. Leclerc neve pedig gyakran előkerül, főleg most, hogy a Ferrari szörnyen kezdte ezt az évet.

Ő maga azonban határozottan állítja, hogy még nem beszélt Toto Wolff-fal, miközben azonban annak sem zárta ki egyértelműen a lehetőségét, hogy a jövőben nem is fog. „Nem, még nem. Jelen pillanatban nem” – válaszolta a ferraris a Mercedesszel kapcsolatos átigazolási kérdésekre.

„Teljes mértékben a mostani projektre koncentrálok, vagyis a Ferrarira. A végletekig megbízom a csapatban, és magabiztos vagyok a jövőt illetően – aztán majd kiderül. Elkötelezett vagyok a csapat iránt és szeretem a Ferrarit. Mindig is az álmom volt, hogy náluk versenyezhessek, és a legfőbb célom, hogy világbajnok legyek velük, szóval nem, most nem gondolok ilyesmire.”

Leclerc ötéves szerződése, melyet még 2019-ben írt alá, 2024 végén fog lejárni, Frederic Vasseur csapatfőnök pedig nem aggódik amiatt, hogy elveszíthetik egyik sztárjukat. „A szezon folyamán majd beszélni fogunk róla. Még több mint egy évig szerződés köti őt hozzánk, tehát lesz időnk ezt megvitatni. Egyáltalán nem félek – most amúgy sincs még itt az ideje ennek” – igyekezett határozott választ adni Vasseur.

Hiába azonban Leclerc és főnöke látszólagos cáfolata, ez még nem jelenti azt, hogy a háttérben már ne indultak volna be bizonyos dominók.