Charles Leclerc a remekül kivitelezett Japán Nagydíja után arról beszélt, hogy mióta a Ferrarinál vezet, még nem érezte ilyen jónak a gumikezelésüket.

A Ferrari a tavalyi szezonban rengeteget szenvedett a gyenge gumikezeléssel, ami miatt a futamokon rendszeresen hátrafelé meneteltek, és sokszor nem tudták jó eredményekre váltani az ígéretes szombati időmérős teljesítményüket.

Idén némileg azonban változott a helyzet, hiszen a vörösök a kvalifikációk alkalmával kevésbé erősek, a versenyeken viszont jelentősen javult a tempójuk, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az SF-24-es sokkal kíméletesebben bánik a Pirellikkel, és ezt Leclerc is elismerte.

„Mióta megérkeztem a Ferrarihoz, mindig az volt a tendencia, hogy nagyon gyorsak voltunk az időmérőkön, majd a futamon sokat szenvedtünk a gumikezeléssel” – nyilatkozta a Viaplaynek a monacói versenyző. „Egyelőre ez a legpozitívabb kezdése az évnek, amelyet eddig láttam a gumikezelés terén, és az autóval is könnyebb boldogulni.”

„És nem arról van szó, hogy mi, a pilóták teljesen eltérő dolgokat csinálunk most. Egyszerűen arról van szó, hogy az autó jobb helyzetben van és jobban bánik az abroncsokkal. Ez tehát jó jel és biztató a szezon hátralévő részére nézve.”

Leclerc Japánban mesterien kivitelezte az egykiállásos taktikáját, és egy ideig még a harmadik helyen is állt, de aztán Carlos Sainz egy eltérő taktikával előnyösebb helyzetben volt vele szemben és végül simán megelőzte őt.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy arra számítottunk, hogy mindkét autónk egy helyen lesz a futam egy pontján. Eltérő stratégián voltunk és Carlos sokkal gyorsabb volt a frissebb gumikon. Nem igazán volt értelme annak, hogy harcoljak vele” – mondta Leclerc annak kapcsán, hogy miért nem védekezett keményebben Sainzcal szemben a verseny végén.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL