hero image

Leclerc szerint a Red Bullnak kedvez az átalakított melbourne-i pálya

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/04/08 06:32
Az Ausztrál Nagydíj első két szabadedzésén a Ferrari volt a leggyorsabb, ezzel együtt Charles Leclerc úgy véli, hogy a Red Bullnak kedvezett az, ahogy a melbourne-i pályát átalakították.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Az idei évre kissé átszabták a melbourne-i pályát: az előzések növelésének érdekében több lett a nagyobb tempós rész, ami miatt hiába változott alig a pálya hossza, több másodperccel gyorsabban érnek körbe az aszfaltcsíkon az autók.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc – aki az élen zárta a második szabadedzést – azt mondta, hogy az ausztráliai változtatások inkább a Red Bullnak kedveznek, de az jó dolog, hogy könnyebb lesz előzni, mint korábban.

„Valószínűleg a kocsink szempontjából jobb lett volna, ha nem változik a vonalvezetés, de ezt csak az autónk teljesítményét figyelembe véve mondom. De azt gondolom, az előzések szempontjából egyértelműen jobb lesz a helyzet. Azt majd meglátjuk, hogy pontosan mennyivel lesz jobb.”

„De érdekesnek tűnik a dolog. A 6-os és a 7-es kanyar elég nagy kihívást jelent számunkra, a 9-es és a 10-es kanyarba pedig sokkal nagyobb sebességgel érkezünk meg. Tehát izgalmas lett így a pálya.”

Nemrég Max Verstappen mondta azt, hogy a Ferrari egy „rakéta” az egyenesekben, most pedig Leclerc dicsérte a Red Bull egyenesbeli tempóját, hozzátéve, hogy egy tökéletes hétvégével így is bizakodó lehet a Ferrari.

„A Red Bull nagyon erősnek tűnik az egyenesekben, és elég sok lett az ilyen szekció a pályán, ami miatt mi kicsit jobban szenvedhetünk. De ez van. Továbbra is biztos vagyok abban, hogy ha tökéletes hétvégét tudunk teljesíteni, akkor meglesz a lehetőségünk a jó eredményre.”

„Tehát csak saját magunkra és az elvégzendő munkára koncentrálunk, és remélhetőleg kiváló hétvégénk lesz” – idézte Leclerc-t a RaceFans.