hero image

Leclerc szerint egy csapat jár jelenleg előttük

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/18 06:33
A Ferrari-pilóta Charles Leclerc úgy gondolja, jól sikerült a felkészülésük, viszont a Red Bull előttük járhat pillanatnyilag – szombat délután pedig ki is derül, mire elég a Scuderia egykörös tempója.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Egyelőre pozitívak a várakozások a Ferrari kapcsán, ugyanis a Scuderia a bennfentesek és a riválisok szerint is erősnek tűnt a barcelonai és a bahreini teszthéten is, így bizakodva várhatják az év első versenyét a vörösök szurkolói.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc F1-es szokásokhoz híven egyelőre óvatosan nyilatkozik az esélyeik kapcsán, és úgy véli, a Red Bull jelenleg előttük jár – Wéber Gábor szerint is.

„Nem akarom azt mondani, hogy ez volt az eddigi legjobb felkészülésünk egy szezonra, mert akkor az emberek rögtön arra a következtetésre jutnak, hogy mindenki más előtt vagyunk” – kezdte Leclerc.

„Viszont nem ez a helyzet. Azt gondolom, hogy jelenleg egy kicsivel a Red Bull mögött vagyunk” – mondta a monacói pilóta a péntek délelőtt folyamán.

Az első szabadedzésen Pierre Gasly végzett az első pozícióban, míg Charles Leclerc a második, Carlos Sainz pedig a harmadik helyen végzett, a második szabadedzés pedig 16 órától vette kezdetét Bahreinben.