A Ferrari számára bőven lenne még hová fejlődni, hiszen a tavalyi szezonhoz képest most jelentős lemaradásban vannak a Red Bullhoz viszonyítva. Charles Leclerc azonban úgy érzi, Ausztráliában egészen erősen kezdtek.

A monacói versenyző az első gyakorlás során az ötödik, míg a másodikon második tudott lenni. Mivel a vörösök továbbra is nehezen értik meg az SF-23-at, az olasz istálló most Melbourne-ben is különböző teszteket hajtott végre, amíg száraz volt az aszfalt.

Leclerc pedig látszólag végre elégedett volt azzal, amit a pályán tapasztalt, főleg az első két versenyhétvégéhez viszonyítva, és abban reménykedik, hogy ezúttal talán közelebb kerülhetnek a verhetetlennek tűnő Red Bullhoz.

„Érzésre azt mondanám, most valamivel jobb a helyzet, mint a többi versenyen, ami pozitívum. Eddig talán ez volt a legpozitívabb második gyakorlásunk az idényben, ami ugyan nem jelent sokat, de legalább elégedettebben zárhatjuk a napot.”

„Most azonban dolgoznunk kell tovább, hogy tehessünk egy újabb lépést a jó irányba. Remélhetőleg így valamivel közelebb tudunk kerülni a Red Bullokhoz az időmérőn, de különösen a versenyen. A kvalifikáción ismét szoros küzdelemre számítok, de a futamot illetően az FP2-n senki sem ment sok üzemanyaggal az eső miatt, így némileg vakon megyünk majd bele.”

A Ferrari versenyzője bízik abban is, hogy a gumikezelés terén tudnak majd javulni Ausztráliában, mivel az mindkét korábbi 2023-as helyszínen okozott számukra gondokat. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL